Vieringen in de parochie van Aswoensdag tot Pasen

Terugblik op kerstavond 2022

Je kan de kerstviering van kerstavond in de kerk van Olsene integraal bekijken door op de foto hierbij te klikken.

Restauratie Olsene Grot

De Mariagrot in Olsene, gelegen op de kruising van de Kasteelstraat met de Machelenstraat, vertoonde de laatste tijd meer en meer gebreken. ‘Olsene Rotse’, zoals de grot in de volksmond genoemd wordt, had te kampen met waterinsijpeling en uitzetting van het gesteente waardoor een grondige herstelling zich opdrong.

 

In opdracht van het gemeentebestuur, eigenaar van de Grot, voert de firma Lapis Arte uit Oosterzele momenteel de restauratiewerken uit.

 

Tijdens Open Monumentendag konden we de werken bekijken. De rondleiding gaf een inzicht in de bouwhistoriek, de schadeproblemen en de lopende restauratie. We onthouden dat vroegere oplapwerken ook verwijderd worden en dat de grot in haar oorspronkelijke staat van 1876 hersteld wordt. Hierbij gebruikt men kalkcement om de invloed van water en vorst te beperken. We kregen ook een inkijk in de ‘buik’ van de grot. We konden er in elk geval geen aanzet van een geheime gang naar het kasteel terugvinden. Er is wel nog een restant van een pomp, die wellicht diende om de bloemen aan de grot water te geven.

De inhuldiging van de gerestaureerde grot is voorzien op de vooravond van de meimaand: 30 april om 15 uur. Voor meer info: klik hier

In de kijker

Mariabezinning - 15 augustus - Kapel OLV ten Dale Zulte

Ter gelegenheid van OLV Hemelvaart, is er op 15 augustus om 15 uur een korte bezinning met teksten en Maria- liederen, om samen te bidden en te zingen in de kapel OLV ten Dale.

Net zoals Maria was, houden we het ook eenvoudig.

 

Iedereen hartelijk uitgenodigd,

Men zegge het voort…

Kruisoplegging vormelingen in de kijker

ZULTE

MACHELEN

Vormelingen in de kijker

Hiernaast kan je meer foto's bekijken van de kruisoplegging in Olsene.

Klik op het dubbel pijltje (bovenaan rechts op de grote foto) om de diavoorstelling van de kruisoplegging vergroot te bekijken.

Vieringen Advent en Kerstmis in de parochie

Hierbij nog een uitnodiging van de Vrije Basisschool Olsene: klik hier

Vernieuwing parochieblad

Terugblik op de kinderzegen en lichtmisviering 2023

Je kan de lichtmisviering integraal bekijken door op de foto hierbij te klikken.

Veel kijkplezier

 

Foto's van de kinderzegen

 

Klik op het dubbel pijltje (bovenaan rechts op de grote foto) om de diavoorstelling van de kinderzegen vergroot te bekijken.

Foto's van de lichtmisviering

 

Klik op het dubbel pijltje (bovenaan rechts op de grote foto) om de diavoorstelling van de lichtmisviering vergroot te bekijken.